Λονδίνο 8 Ιανουαρίου 2018

Η BP και η Castrol ανακοίνωσαν την ανανέωση της επιτυχημένης 17ετούς συμφωνίας τους για παγκόσμια στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμφωνία καλύπτει τις εταιρείες Volkswagen PC, Audi, SEAT, Škoda και Volkswagen LCV. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ένα νέο λιπαντικό κινητήρα που φέρει το σήμα της Castrol και της Volkswagen σχεδιάστηκε μαζί με τον Όμιλο Volkswagen και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ως τεχνολογικοί εταίροι, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στην έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμων και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ο Oliver Rose, Αντιπρόεδρος του τμήματος Πελατών Παγκοσμίου κλίμακας της BP, ανέφερε: «Εδώ και 17 χρόνια έχουμε μία εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προσφέρουμε κορυφαία απόδοση και προστασία σε εκατομμύρια οδηγούς των οχημάτων του Ομίλου Volkswagen.» ( φωτ. Αρχείο GF OL 0015)

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η Imelda Labbé, επικεφαλής του Παγκόσμιου Τμήματος Υπηρεσιών Μετά την Πώληση του Ομίλου Volkswagen, ανέφερε: «Η Volkswagen έχει μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία με την Castrol. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός των εμπορικών σημάτων μας θα ενισχύσει τα υψηλά ποιοτικά μας πρότυπα και τη φήμη μας. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά για την επέκταση αυτής της συνεργασίας και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί.»